Test av varmepumpe 2018

av | mai 6, 2017 |

Disse varmepumpene er best:
Nedenfor så ser du de 4 beste varmepumpene på det norske markedet i 2018 etter vår mening. Vi har valgt å ikke kåre en vinner som er bedre enn de andre, men vi har heller fokusert på å komme med 4 gode alternativer til deg.
Det å finne en varmepumpe helt uten erfaring og kunnskap kan være vanskelig. Derfor velger veldig mange å få hjelp av forhandler til å velge riktig pumpe. Det er ingenting i veien for å gjøre det på den måten, men man bør alltid ha litt kunnskap og sjekke opp mot tester før man kjøper noe. Litt «research» selv kan spare deg for penger og sikrer at du får et godt produkt!
Derfor har Varmepumpeguiden.no laget en test som er basert på de største testene i Norge og Skandinavia. Vi har rett og slett funnet alle de seriøse testene fra Forbrukerrådet, Folksam.se og FindVarmepumpe.dk. Testen vil bli oppdatert hver måned og vi vil følge med på tilbakemeldinger. Dersom du har erfaring med noen av testvinnerne så ønsker vi veldig gjerne å høre fra deg. Bruk vårt kontaktskjema og vi kontakter deg tilbake.
Slik vi har foretatt testen så har vi benyttet datagrunnlaget til flere andre tester. Vi har så kombinert dette og oversatt tallene til tekst. Vi trenger ikke å kaste vekk tiden din på at du skal lese tabeller. Tallene som vi har sammenlignet og analysert har vi så brukt til å komme frem til de 5 beste varmepumpene på det norske markedet.

For å kunne være med i vår test så må varmepumpen være:

  • Luft til luft
  • Passe til norske forhold
  • Må være tilgjengelig på det norske markedet med garanti
  • Må overholde norsk regelverk

MITSUBISHI KIRAGAMINE HARA 6.6

 

Dette er en av de mest populære varmepumpene på det norske markedet. Mitsubishi har i mange år vært en stor testvinner i veldig mange tester. Kunder som har denne rapporterer om god effekt, lavt støynivå og at den er enkel å styre.

DAIKIN SYNERGI 35

Daikin Synergi 35 er en varmepumpe som ser veldig bra ut og er veldig enkel å betjene. Den har alt du trenger av funksjoner og muligheter.

PANASONIC HZ9RKE

Dette er varmepumpe som er litt rimeligere enn de andre testvinnerne, men har akkurat de samme funksjonene. Den er svært peng og veldig funksjonell.

IVT NORDIC INVERTER THR-N

Dette er på kort tid blitt en av favorittene i både norske og svenske hjem. Tester viser at dette er en varmepumpe som passer perfekt til det norske klimaet.

HVORDAN HAR VI TESTET VARMEPUMPENE?

Som nevnt innledningsvis så har vi brukt andre tester som materiale for å finne de 4 beste varmepumpene på markedet. Nedenfor ser du oversikten hvilke elementer som ligger bak vurderingene våres.

Varmefaktor

Når man skal måle varmefaktor på en varmepumpe så sjekker man hvor mye strøm varmepumpen bruker, kontra hvor mye den varmer. Man ønsker å ha en varmepumpe som produserer mest mulig varme for minst mulig strøm. Da sparer man både strøm og penger.

Støynivå

Man har gjerne varmepumper i stuen eller på soverommet, da er det viktig at støynivået er lavt. Dette er en faktor vi har vektlagt mye i kåringen av de 4 beste varmepumpene. Det er mange varmepumper som bråker veldig mye og disse har ikke en gang blitt vurdert i denne testen.

Pris

Det er noen store forskjeller i pris på varmepumper. Vi mener at en varmepumpe skal være funksjonell, økonomisk og estetisk. Blant våre testvinnere finner du varmepumper i priskategorien 15000,- til 30000,- inkludert standard montering. Det viktigste er at man får et godt produkt i forhold til prisen man betaler.