Det er ingen hemmelighet at varmepumper kan være stygge inne og ute. Heldigvis så finnes det løsninger for deg som ikke klarer å plassere en innedel på veggen eller deg som irriterer deg over inngrepet på din boligs fasade.

Utedelen på varmepumpen kan med riktig ekspertise og kunnskap boxes inn eller man kan bygge et hus til den. Dette kan bli gjort veldig pent og den «stygge» utedelen trenger ikke å bli et problem. Du kan lese mer om varmepumpehus her!

Få varmepumpe fra taket 

Det går faktisk å få varmepumpen sin innedel inn fra taket. Da vil det eneste som kan kunne sees være innløpet i taket. Du trenger selvfølgelig ikke å ha utedelen i taket, den kan stå fritt hvor du ønsker.

Plassere varmepumpens innedel i gangen 

Det er faktisk et anbefalt sted å plassere innedelen og vår erfaring sier at det er mye mer akseptert fra et interiør perspektiv. Nedsiden ved en slik løsning er at noe av varmen kan bli borte når man går ut og inn.

Bygge inn innedelen 

Dette er noe vi vet at ikke anbefales av veldig mange fagfolk, men vi har sett flere som har gjort nettopp dette spesielt i utlandet. Dersom man gjør dette så bør man snakke med en montør og en snekker. Så dette gjøres riktig og på best mulig måte.

Vår erfaring er at veldig mange tenker at de må gjøre noe med innedel og utedel når de får varmepumpen installert. Etter litt tid så venner man seg til innedelen spesielt. Hvis man også velger en modell som ser bra ut så blir dette et veldig oppkonstruert problem.