Dette er et spørsmål som vi får veldig ofte og det kan i mange tilfeller være vanskelig å gi et godt svar på det. Det finnes i dag utrolige mange forskjellige varmepumper og i flere forskjellige prisklasser. Det er noen viktige ting som gjenspeiler prisen på en varmepumpe:

  • Hvor stort areal skal varmepumpen varme opp?
  • Skal du ha en eller flere innedeler?
  • Er det viktig at den ikke lager støy?
  • Krav til rensing av luft?

Svarene på disse spørsmålene kommer til å peke deg i hvilken retning du må for å dekke dine behov. En annen ting som også er viktig å tenke på er at varmepumpen skal tåle norske forhold. Varmepumpene som er testa i norske forhold er i veldig mange tilfeller veldig godt dokumentert og blir markedsført på denne måten.

Noen priseksempler er: 

Toppmodell med 2 innedeler, koster mellom 37000,- og 45000,-  inkludert montering 

Toppmodell med 1 innedel, koster mellom 25000,- og 30000,- inkludert monterintg 

Budsjettmodell med 1 innedel koster mellom 15000,- og 20000,- inkludert montering

Dette er bare noen priseksempler men du finner nok både billigere og mer kostbare. Det er viktig å huske på at en varmepumpe som er av kvalitet vil lønne seg økonomisk for deg i lengden i de aller fleste tilfeller. Samtidig så forstår vi at ikke alle har den økonomiske kapasiteten. Det er heller ingenting feil med en budsjettmodell, den kan være strippet for noen funksjoner og kvaliteter men skal fungere som en varmepumpe.

Ekstra kostnad 

Det veldig mange glemmer når de skal kjøpe varmepumpe med montering er den elektriske biten. I de aller fleste tilfeller så vil det bli en ekstra kostnad på monteringen for elektriker. Da man må ha jordfeilbryter så da kan man fort ende opp med en pris på mellom 4000,-  til 6000,- etter vår erfaring.