En varmepumpe er en betydelig investering for de aller fleste, hvor mye en varmepumpe koster kommer an på dine behov men i de aller fleste tilfeller så er det en betydelig investering. Før man går til innkjøp av en varmepumpe så kan det derfor være svært lurt å tenke på alle fordelen. Vi har prøvd å rangere fordelene her.

1. Miljøet

Det finnes ikke noe viktigere enn miljøet og en varmepumpe hjelper på. Den bruker veldig lite strøm og varmer utrolig godt. Jeg syntes at varmepumpen er en liten og enkel ting man kan gjøre for å begrense sin påvirkning på miljøet.

2. Penger 

Før vi hadde varmepumpe så hadde vi ved og oljefyring. Nå har vi byttet ut begge deler med en varmepumpe. I det lange løp så kommer vi til å spare mye penger på vår varmepumpe.

3. Du trenger ikke tenke

Dette var noe montøren som monterte varmepumpen våres sa når vi snakket om hvor godt de varmet opp huset. Da sa montøren «du trenger ikke tenke – du trenger bare å stille den inn». Akkurat når han sa det så tenkte jeg ikke noe særlig over det, men etter å ha hatt varmepumpe i huset i noen år nå så forstår jeg han veldig godt.

  4. Luften blir renere

Det finnes helt sikkert no forskning som underbygger dette, men når jeg rengjør varmepumpen min hver 2 uke så blir jeg helt forskrekket over hvor mye støv den samler opp. Luften føles friskere og ikke minst det er en ganske «god feeling» å støvsuge filtrene.

5. «Hotellfeeling» 

Det er kanskje ikke alle som føler dette på samme måte men et hotellrom har en vis temperatur som gjerne kommer fra et skikkelig godt AC-system. Akkurat den samme følelsen kan en varmepumpe gi – spesielt på soverommet. Vi valgte å ha to innedeler på vår varmepumpe med en egen på soverommet, dette sikrer at vi har det varmt om vinteren og lunt på sommeren.

6. Slipper å bære ved

Hver vinter før vi fikk varmepumpe så måtte jeg bære tonnevis med ved inn til fruen. Jeg syntes peisen er koselig, men her var den et nødvendig onde om vinteren. Første året etter at jeg fikk varmepumpe så kan jeg konstatere at jeg kun gikk på «vedæren» 1 gang.

Mener du at vi har glemt noen fordeler med varmepumpe, så ta kontakt på post@varmepumpeguiden.no så oppdaterer vi artikkelen!