På grunn av varmt vær, har etterspørselen etter varmepumper og aircondition eksplodert. Flere montører melder om opptil 4 ukers ventetid på montering. Dette er sensasjonelt i noen måneder som vanligvis pleier å være forholdsvis rolige for varmepumpe montører. Flere som har eldre varmepumper ser nå sitt snitt til å selge sine gamle varmepumper for en god pris. Varmepumpeguiden.no tok kontakt med flere selgere på Finn.no og de hadde alle fått enormt mange henvendelser. Noen kunne senere rapportere om budkrig på varmepumper.

Fra våre egne besøkstall så har Varmepumpeguiden.no en økning på 120 % besøkende på en eldre artikkel som omhandler om hvordan du kan montere varmepumpen selv. Dette er i dag ulovlig å gjøre – men det viser at det norske folk blir desperate etter lune hus i denne ekstreme varmen.

Det er heller ikke varmepumper som går unna, også mobile AC-enheter går raskt. De store aktørene som Elkjøp og Komplett ser ut til å være tomme for AC-enheter og dette presser prisene opp på Finn.no. Vi snakket med Petter som nylig la ut sin 4 år gamle AC for salg og han fikk det samme som han kjøpte enheten for.

2018 har garantert vært et godt år for oss som har varmepumpe, med en ekstrem vinter og det som kan ligge an til å bli en rekord sommer.