Vi har tidligere skrevet om svenske konsumverkets test der IVT Nordic Inverter  kom best ut. I ettertid har det kommet frem at denne varmepumpen er mellom de med mest reklamasjoner i Sverige. Om dette er på grunn av at det er blitt solgt mange av de eller om det er andre årsaker kommer ikke klart frem. Men på bakgrunn av dette er det åpenbart interessant å se nærmere på hvilke varmepumper som kommer best ut i gjennomsnitt på de testene som nå er blitt gjennomført.

Resultatene er ikke fravikende fra svenske konsumverkets test. For de som kommer best ut i gjennomsnitt kommer også meget bra ut på konsumverkets oversikt. Med utgangspunkt i norske forhold og volumet av solgte varmepumper fremstår det i alle fall som publikumsfavorittene er fra kjente merker.

 

 

 

 

 

 

Mitsubishi Electric Kirgamine Hara 6,6 (FH35)

Denne varmepumpen er utviklet for norske forhold og gir varme ned til -15 grader. Den har en energimerking som er A++ og ved 7+°C har den en varmeeffekt på 6,7 kW (4,3kW ved -15°C) og en COP-verdi på 3,1.

Lydnivået på varmepumpen er 32-56 dB(A) og på utendørsdelen er lydnivået på 62 dB(A) ifølge Energimyndighetenes tester.

 

 

 

 

 

Panasonic HZ9RKE er en oppgradering av HE9PKE og har, sammenlignet med forgjengeren, fått en bedre energiklasse, høyere SCOP verdi og lavere lydnivå. Den ligger også høyt plassert blant de 60 testede luftvarmepumpene hos Danske Sparenergi.

SCOP-verdien ligger på 5,2 og varmeeffekten på 6,65 kW. Den har en varmedrift helt ned til -35 grader og pumpen er merket med A+++.

Lydnivået er så lavt som 24-44 dB(A) som får anses som veldig bra.

Varmepumpen renser luften innedørs fra storparten av alle bakterier, virus og mugg som betyr at luften som du og familien puster inn blir renere og bedre, som betyr mye, ikke minst for allergikere og små barn.

Denne varmepumpen finnes i to versjoner; Panasonic HZ9RKE (6,65 kW) for deg med et mindre hus og Panasonic HZ12RKE for deg som trenger en sterkere varmepumpe på 7,75 kW.