Hvorfor kjøpe varmepumpehus
Å kjøpe et varmepumpehus kan være en god investering. Klimaet vi har her i Norge utsetter varmpepumpenes utedel for store påkjenninger, med regn, snø og vind. Dette påvirker effekten på varmepumpen og gir også økt slitasje. Ved å montere et overbygg over varmepumpen vil du redusere servicekostnadene og forlenge levetiden på varmepumpen.
I de kalde periodene av året vil et varmepumpehus også beskytte varmepumpen mot is og snø, noe som reduserer avisningstiden og effekten øker.

Ulike varmepumpehus
Varmepumpehus kommer i ulike modeller og varianter. Det som er viktig å tenke på når du skal kjøpe et varmepumpehus er at det er levert av en seriøs aktør. Hvis ikke designet er gjennomtenkt så kan dette gi motsatt effekt og faktisk redusere levetiden på varmepumpen. Det er viktig at varmepumpehuset gir varmepumpen beskyttelse mot vær og vind, men at det samtidig at det ikke er for tett og gir varmepumpen nok luft. En viktig faktor å tenke på når en skal kjøpe varmepumpehus er også at det er lett å komme til varmepumpen slik at service er lett å utføre.

Varmepumpehusene kommer i modeller i både tre, aluminium og stål. Noen er grunnet mens andre er ferdig malt. Utvalget er stort og det gjelder å finne en modell som passer din varmepumpe og bolig best. I de fleste tilfeller vil et varmepumpehus gi en penere fasade på din bolig.